Nå er det nok!

Jepp, jeg må bare innrømme det: Det er på tide å starte en ny runde med kjøpestopp! Denne gangen omfatter det verken klær eller sko, men noe så banalt og hverdagslig som te.

Ja. Te. Tea. Thé. I løsvekt, poser eller pyramideformede forpakninger. Fra og med i dag innfører jeg full innkjøpsstopp for te i alle varianter. 

Dette høres kanskje litt voldsomt ut. «Skal du ikke unne deg te heller, nå da?» tenker du kanskje. Tvert i mot. Jeg skal unne meg så mye te jeg bare orker. Saken er at jeg skal tømme lageret før jeg fyller på med mer.

For lageret er nemlig mer enn stort nok. I kjøkkenhyllen, på kjøkkenbenken, i kjøkkenskuffen og i slagbenken har jeg mer te enn jeg trolig klarer å drikke opp i løpet av et helt år. 

Og utvalget er stort. Enormt, faktisk. Påskete, julete, indisk chai og økologisk citrus. Uten koffein? Det fikser jeg. Du kan velge mellom rød eller grønn. På den grønne siden kan du velge mellom standard grønn eller en mer eksklusiv Sencha-variant. På den røde siden har jeg både roiboos med frukt eller roiboos med vaniljesmak.

Og da har jeg ikke engang nevnt alle de sorte og hvite tevariantene jeg kan tilby deg. Både med og uten blomster. Her har vi alt fra Twinings og Prince Vladimir, til den mer obskure kanelteen fra tehuset Ahmad, kjøpt på Grønland Frukt & Grønt for noen uker siden.

Hvis du foretrekker myntete, kan jeg fikse det også. Vanlig peppermynte i pose eller spearmint fra Kusmi i løsvekt? Valget er ditt.

Eller hva sier du til litt Pukka? Lakris og peppermynte, for eksempel? Det er en deilig kombo. Jeg har det i skuffen her. Eller så kan jeg anbefale en deilig detox-variant fra samme merke. Funker like bra morgen som kveld, selv om jeg er litt usikker på hva den egentlig detoxer meg fra.

Siste innkjøp i mintkategorien var Skinnie Mintea fra Clipper. Hvorfor jeg kjøpte den? Fordi boksen var så fin.

Det sier egentlig alt. Jeg skal innrømme at denne overdrevne hamstringen av te har fått utvikle seg over tid. Det kan ha begynt på en reise. «Siden jeg ikke kjøper suvenirer, kan jeg vel alltid ta med meg en god te hjem?» sier jeg ofte til meg selv når jeg er ute på tur. Så tenkt, så gjort.

Det ene fører til det andre. De langreiste te-innkjøpene blir sjelden drukket opp. Dermed må jeg innom mine utvalgte te-butikker og fylle på lageret med faste favoritter. Og sånn fortsetter det. I tillegg kan jeg plusse på med gaver fra venner og kjente, som vet at jeg elsker god te. Dermed er lageret fullt, lenge før noen rekker å si «trekkes i tre minutter på 98 grader».

Det er på tide at jeg forholder meg til realitetene. Det nytter ikke å kjøpe mer te fordi «boksen er så fin». Sånn er det bare. End of discussion.

Så erklærer jeg nå høyt (for meg selv): Fra og med i dag kutter jeg ut alle former for innkjøp av te – resten av dette året. Det vil si 2017. Ingenting. Før 1. januar 2018. Ikke på reise, ikke på nett, ikke på eksotiske markeder eller på gaten eller andre steder jeg måtte snuble over teselgere på min vei.

[Ugh. Nå kom jeg akkurat på at jeg tømte siste rest av min absolutte favoritt (White Mulberry Tea fra A.C. Perch’s tebutikk på Steen & Strøm) her forleden. Det gjør vondt å tenke på. Men – nå har jeg forpliktet meg: Ikke engang den teen, som jeg fikk i gave til 40-årsdagen min i fjor (takk, Anette!), og som jeg har drukket hver dag (!) siden skal jeg kjøpe nå.]

Det er hovedregelen. Jeg velger samtidig å innføre et unntak for å kjøpe te som gaver til andre. Jeg har også lov til å ønske meg spesifikke te-sorter (se avsnittet over hvis du har veldig lyst til å gi meg en gave og lurer på hva jeg ønsker meg)! 

Det er nok nå. Teen jeg allerede har i hus fortjener å bli drukket.

Hva med deg? Vil du henge deg på? Er det noe du ser at skapene renner over av, som du velger å ta en pause fra for en kortere eller lengre periode? Det trenger ikke å være mat eller drikke, klær eller sko. Kanskje har du noe helt annet, som du ser tyter ut i alle kriker og kroker? Garnnøster? Blomsterfrø? Bøker?

Min erfaring er nemlig at jeg sjelden er alene i ha for mye. Så hvis du vil holde følge med meg gjennom denne modifiserte varianten av kjøpestopp, blir jeg glad! Send meg en mail eller legg igjen en kommentar nedenfor – det er morsommere når vi kan gjøre det sammen.

Ha en herlig dag!
Beste hilsen Irina
ps. Har du lyst på mer inspirasjon i hverdagen, så klikk på knappen nedenfor. Da får du Shoppingfris nyhetsbrev rett i innboksen, én gang i måneden.
JA, TAKK! Jeg vil bli inspirert

Obs! Du må bekrefte din epostadresse etter at du har meldt deg på. Hvis du ikke har mottatt ditt første nyhetsbrev innen få minutter etter at du har bekreftet adressen, så sjekk spam-filteret eller promotionsmappen i Gmail.

Facebook Comments

4 thoughts on “Nå er det nok!

    • Herlig! Da er vi to. Det er alltid lettere å gjøre ting sammen, så takk for selskapet. Vi får holde hverandre oppdatert. Lykke til – og kos deg med alle de gode teene du hadde glemt at du hadde. Det gjør jeg 😉
      Hilsen Irina

  1. Har begynt for lenge siden og har lenge igjen 😀 Og i tillegg har jeg kjøpestopp for krydder (særlig spesialutgaver). Når den aktuelle smaken er brukt opp så kjøper jeg ny. For å få brukt opp særlig spesialkrydder så har jeg fokus på å lage mat eller bake noe hvor jeg kan få brukt opp krydderet. På den måten blir hverdagsmaten bokstavelig talt krydret 😁

  2. Jeg har gjort det samme selv! Har planer om å kun ha favoritt-teene mine igjen, for så å kose meg med spennende nye tesmaker når jeg er kommet i mål 🙂

    Jeg har funnet ut at det å lage te og så ev. putte oppi litt sukker/honning/sitron/ingefør eller rett og slett ingenting, og så la den avkjøles til iste, for deretter ha den i kjøleskap; det er en superidé! Kjæresten min er ikke så glad i te, men han elsker iste, så da får vi “brukt opp” teene fortere enn ved vanlig tedrikking 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *