Å ta vare på meg selv

Jeg er ikke helt i toppform om dagen. Jeg er rett og slett blitt skikkelig forkjølet.

Sykdom og symptomer er en måte kroppen bruker for å si ifra på: «Det er viktig at du roer ned», sier Kroppen til Hodet mitt. I begynnelsen kan det hende at jeg føler meg litt uggen. Kanskje jeg føler meg sliten eller har vondt i hodet. Kroppen har gitt tydelige signaler om at den vil ha mindre aktivitet og mer ro, men det er ikke sikkert at jeg lar den hvile, likevel.

Innimellom tar det rett og slett litt tid før Hodet oppfatter budskapet som Kroppen forsøker å formidle. Viljen og utålmodigheten min er sterkere enn behovet for hvile, og dermed fortsetter jeg som før. Står på. Strekker meg litt til. Presser ut en ekstra dråpe her og der.

Hvis jeg ikke lytter til mange signalene jeg får, hender det at Kroppen slutter å hinte, og heller kommanderer meg til å hvile. 

Det er det som har skjedd denne gangen. Jeg er blitt syk. Skikkelig forkjølet. De siste dagene har jeg ikke hatt noe annet alternativ enn å ligge ned, ta vare på Kroppen og sove masse. Jeg hadde egentlig ikke «tid til det», men nå kjenner jeg hvor utrolig riktig det har vært å gi plass til det viktigste i mitt liv – nemlig evnen til å ta vare på meg selv og sette mine behov først. Foran alt. Før andres behov, forventinger eller krav til meg.

Hvis ikke jeg tar vare på meg selv først, kan jeg faktisk ikke ta vare på noen andre heller.

De siste dagers hendelser og fysiske ubehag inspirerte meg til å lage en blogg om avspenning og hvile. Klikk her for å sjekke ut videobloggen her, eller klikk på videoen nedenfor.

I bloggen anbefaler jeg Andrew Johnsons store tilbud av apper. Klikk her for å lese mer og laste ned din favoritt fra iTunes. Appene er også tilgjengelig i AppStore og hos Google.

Nå lurer jeg på: Hva gjør du når kroppen din sier ifra? Er du flink til å lytte, eller har du en tendens til å presse deg selv for langt, akkurat som meg? Jeg vil gjerne høre fra deg. Legg igjen en kommentar nedenfor, og del gjerne dine beste tips for hva du gjør når du har behov for å ta vare på deg selv.

Ha en  frisk og fin vår, fylt av hvile og overskudd!
Beste hilsen Irina

ps. Har du lyst på mer inspirasjon i hverdagen, så klikk på knappen nedenfor. Da får du Shoppingfris nyhetsbrev rett i innboksen, én gang i måneden.
JA, TAKK! Jeg vil bli inspirert

Obs! Du må bekrefte din epostadresse etter at du har meldt deg på. Hvis du ikke har mottatt ditt første nyhetsbrev innen få minutter etter at du har bekreftet adressen, så sjekk spam-filteret eller promotionsmappen i Gmail.

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *