Tips om ting jeg ikke kan

I denne ukens videoblogg gir jeg «Prosjekt kjøkkenhage» er nytt forsøk. Jeg har prøvd mange ganger tidligere, med vekslende hell. Jeg har skjønt at forspiringen er et viktig suksesskriterium for å lykkes, og det er det jeg sysler med denne uken.

Klikk her for ta en ta en titt, eller klikk på bildet nedenfor.

Jeg blir ikke overrasket hvis du har avdekket elementære feil allerede. Og jeg tar som sagt gladelig i mot tips om hva jeg kan gjøre bedre, eller hva jeg burde tenke på før jeg planter disse små vekstene ut i balkongkasser. Send meg gjerne en mail eller legg igjen en kommentar nedenfor – jeg tar i mot alle gode råd jeg kan få!

Det jeg er mest stolt av, er at jeg forsetter å forsøke, selv om jeg aldri har fått det helt til. Jeg gir ikke opp – og det er jeg veldig fornøyd med. Jeg håper denne lille snutten kan inspirere deg til å gjøre noe du egentlig ikke kan.

For det er vel det all lærdom handler om: Å tørre å gjøre ting vi ikke kan, lære av våre feil, ta i mot hjelp og forhåpentligvis bli litt bedre på veien. 

Det var forresten min venninne Bergdis som for noen år siden tipset meg om at jeg kunne bruke «papirkrukker» laget av avispapir til å forspire frøene, i stedet for å kjøpe de små plastbegrene som hagesentrene selger.

Slik lager du dine egne papirkrukker:
1. Napp ut en dobbeltside av en vanlig avis.
2. Brett avispapiret dobbelt, med bretten mot høyre.
3. Brett nedre høyre hjørne opp til venstre.
4. Brett ned «flappen» på baksiden.
5. Brett nedre venstre hjørne opp mot toppen.
6. Legg det som nå er øvre høyre hjørne, inkl. flappen, over mot venstre.
7. Brett ned halvparten av papiret på oversiden ned på forsiden av «koppen».
8. Brett ned resten på baksiden.
9. Voila! Koppen ferdig. Eller spirekasse til frø, hvis du vil.

Denne konstruksjonen er faktisk så sterk, at du kan bruke den til å drikke! Da vil jeg ikke anbefale deg å bruke avispapir (som er veldig skittent), men i stedet prøve deg frem med et rent A4-ark. Smart å vite hvis du skal legge ut på tur, men ikke gidder å ta med deg tung kopp.

Og hvis du har lyst på mer fargerik inspirasjon, bør du ta en titt på denne:

How To Grow Vegetables From Kitchen ScrapsINSTRUCTIONS: http://bzfd.it/2d6Moiq

Posted by Goodful on 21. september 2016

Nå lurer jeg på: Hva blir du inspirert til å ta fatt på, nå som våren er her? Har du grønne fingre, eller er det andre prosjekter du gir deg i kast med? Jeg kjenner energien boble, nå som det endelig begynner å bli lysere og varmere, og vet at de neste ukene og månedene kommer til å by på masse vekst og glede.

Send meg gjerne en mail eller legg igjen en kommentar nedenfor – jeg vil gjerne høre hva om hva du sysler med om dagen!

Ha en herlig dag!
Beste hilsen Irina
ps. Har du lyst på mer inspirasjon i hverdagen, så klikk på knappen nedenfor. Da får du Shoppingfris nyhetsbrev rett i innboksen, én gang i måneden.
JA, TAKK! Jeg vil bli inspirert

Obs! Du må bekrefte din epostadresse etter at du har meldt deg på. Hvis du ikke har mottatt ditt første nyhetsbrev innen få minutter etter at du har bekreftet adressen, så sjekk spam-filteret eller promotionsmappen i Gmail.

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *