Om Irina Lee

OKT11_Irina-uteMitt navn er Irina Lee. Jeg er frilansjournalist, forfatter og foredragsholder. I januar 2012 inngikk jeg en avtale med mine venninner Ida og Charlotte. Vi ble enige om at vi ikke skulle shoppe på ett helt år. Det ble oppstarten for prosjekt «Stop shop 2012». På tampen av vårt kjøpefrie år opprettet vi den åpne gruppen «Stop shop 2013» på Facebook, som i løpet noen få måneder fikk over 1000 følgere. Det er fortsatt stor aktivet på gruppen, og alle som ønsker å ta en pause fra shoppingen er hjertelig velkommen til å bli med.

Mitt år uten shopping (som senere er blitt uvidet til to år!) danner utgangspunktet for boken «Shoppingfri», som blir utgitt på Pax forlag i august 2013. Denne siden er opprettet i forbindelse med boklanseringen. Mitt ønske er å etablere et interaktivt forum for alle som tar et oppgjør med sitt eget forbruk, eller vil delta i debatten om konsumsamfunnets fremtid. Spørsmålet er om vi kan fortsette slik vi holder på i dag, hvor samfunnets vekst forutsetter økonomisk avkastning og økende forbruk hvert kvartal.

Jeg har tidligere blogget om mitt år uten shopping, som er et av de morsomste og mest givende prosjektene jeg har vært med på. Nå håper jeg mine opplevelser og erfaringer kan inspirere andre til å blir mer bevisste. Del gjerne dine tanker og erfaringer på denne siden!

For å lese mer om meg, kan du ta en titt her: www.irinalee.no

Facebook Comments

2 thoughts on “Om Irina Lee

 1. Hei!
  Jeg så deg på Lindmoe programmet igår.
  Det var veldig bra at du var der og at du fortalte så interessant om dine 2 shoopingfrie år.
  Du inspirerte meg til det lille ekstra for å ta en avgjørelse.
  Jeg ønsker at 2014 skal bli mitt shoppingfrie år.
  Takk til deg, og lykke til videre!
  Vennlig hilsen
  Dinah Hurum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *