Slik går mine ønsker i oppfyllelse

Foto: Jannik Abel

Det er blitt lille julaften. Dagen før dagen. Jeg husker følelsen fra da jeg var liten. Å nesten briste av forventning og glede. I dag kjenner jeg igjen de følelsene hos mine barn. De har telt ned så lenge, nå klarer de nesten ikke å vente lenger.

I dag, som 40-åring, har jeg et annet forhold til julen. De siste årene har jeg merket at jeg ikke får det godt når jeg forventer for mye. Verken av meg selv eller andre. Jeg trives bedre når jeg tør å være litt rausere, særlig mot meg selv, og vite at alt blir OK selv om det ikke blir helt likt som i fjor eller sånn som det var da jeg selv var liten.

Min ønskeliste har også forandret seg gjennom årenes løp. Da jeg var liten ønsket jeg meg en gang en fjernstyrt bil. Jeg visste nøyaktig hvordan den skulle være. Det var en sølvgrå pick up med en sølvfarget antenne. Hvor gammel kan jeg ha vært – kanskje fem år gammel?

Da julaften endelig kom og jeg pakket ut det jeg trodde var drømmebilen, begynte jeg nesten å gråte. Jeg fikk riktignok en fjernstyrt bil. En grå sportsbil. Problemet var bare at styringsmekanismen var festet til bilen i en meterlang ledning. Man måtte altså løpe bak bilen for å kunne styre den. Så feil. Så teit. Så meningsløst!

Jeg klarte ikke å skjule skuffelsen. Hele poenget med at den skulle være fjernstyrt var jo borte. Noen måneder senere fikk jeg akkurat den bilen jeg hadde ønsket meg til bursdagen min. Men da var gleden allerede punktert.

Jeg husker flere sånne episoder. Tingene jeg ønsket meg, levde sjelden opp til forventningene når jeg først fikk dem.

I år står det to ting på listen: Et feiebrett og et ute/inne-termometer, som jeg kan ha i kjøkkenvinduet. Begge deler har faktisk stått noen måneder på ønskelisten. Skulle det ende med jeg ikke får mine ønsker oppfylt, er det heldigvis bare noen måneder igjen til bursdagen min… Eller så får jeg gjøre et unntak, og ta ansvar for å oppfylle mine egne ønsker.

Jeg har en annen liste med «ønsker», som gjelder for hele året. På denne listen blir ønskene bare større og mer verdifulle for hvert år som går. Her står det:

Tillit. Tålmodighet. Tilstedeværelse. Nærhet. Åpenhet. Ærlighet. Kjærlighet. Ro. Balanse. Glede. Undring. Kreativitet.

Listen fortsetter og blir stadig lengre.

Vet du hva det beste er, med alle disse ønskene? Det er gaver jeg kan gi meg selv. Mange av disse kan jeg også dele med andre. Og jo mer glede og kjærlighet jeg gir til andre, desto mer får jeg tilbake.

Visste du også at sjansen for at et ønske går i oppfyllelse øker når man deler det med andre?

Så nå lurer jeg på: Hva ønsker du deg til jul i år? Hva står det på din liste? Og hvordan sørger du for å få dine ønsker oppfylt?

Jeg gleder meg til å høre fra deg. Og så håper jeg at din jul blir akkurat slik du ønsker deg.

God jul!
Beste hilsen Irina

ps. Ikke gå glipp av mitt nyhetsbrev! Klikk på den gule knappen, legg inn din epostadresse og bekreft påmeldingsmailen du får i retur, så sender jeg deg litt påfyll med inspirasjon og motivasjon i hverdagen.

JA, TAKK! Jeg vil bli inspirert

Facebook Comments

2 thoughts on “Slik går mine ønsker i oppfyllelse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *