Neste stopp: Lindmo

IMG_8207

FORBILDE: Denne dama ser jeg opp til! I alle betydninger av ordet. Anne Lindmo er et journalistisk fyrverkeri. Og veldig høy.

Drømmer går i oppfyllelse. Gårsdagen er et bevis på det!

En gang tidlig i høst ble jeg nemlig kjent med en kul dame i forbindelse med lanseringen av «Shoppingfri». Hun spurte meg hvilke planer jeg hadde for å få boken ut i verden. Da fortalte jeg henne om drømmen min, som var å komme på et stort talkshow, som «Lindmo» eller «Skavlan».

– Samboeren min jobber faktisk i «Lindmo»-redaksjonen, svarte hun.

Jeg ble nesten litt paff. Hva var sannsynligheten for noe slikt?

– Det er jo helt utrolig. Hva må jeg gjøre for å komme dit, da? spurte jeg.

Hun forklarte at det er mange faktorer som må klaffe. Talkshowet skal ha en viss miks av kjente og ukjente gjester, det skal være temaer som engasjerer, men samtidig må de også ha en viss aktualitet.

– Utfordringen blir å finne en knagg, et argument som gjør at akkurat ditt tema er aktuelt den dagen, svarte hun.

Hundre ideer poppet opp i hodet mitt. Jeg kjente at jeg nesten ble litt overivrig.

– Det er jo for eksempel Verdens kjøpefrie dag i slutten av november. Kunne det vært en knagg?

– Ja, men «Lindmo» sendes på lørdager. Hvilken dato er verdens kjøpefrie dag på i år? spurte hun.

Jeg dro opp mobilen og fant ut at Buy Nothing Day falt på 30. november i 2013. Og det var… nettopp… en lørdag!

– Tenk så utrolig kult hvis det hadde klaffet… Jeg skal søren meg holde av lørdag 29. november allerede nå, sa jeg.

– Innspillingen er faktisk på fredager, så da må du eventuelt holde av dagen før, sa hun og lo.

Og dermed gjorde jeg det. For to måneder siden førte jeg opp innspilling av «Lindmo» under fredag 29. november i kalenderen min. Ikke fordi jeg hadde en avtale, men bare for å understreke for meg selv hvor inderlig jeg hadde lyst til å få det til. Det blir nesten som å sette opp en mental ønskeliste: Hvis jeg virkelig, virkelig ønsker å oppnå noe, er første skritt å skrive det ned. Det gjorde jeg den kvelden.

Og i begynnelsen av november, omtrent en måned etter at jeg hadde kalenderfestet ønsket mitt, dukket det første signalet opp om at drømmen kunne bli virkelighet. «Lindmo»-redaksjonen hadde kontaktet Pax forlag, som igjen kontaktet meg. Om Irina kunne tenke seg å være med «Lindmo»? Jeg sa selvsagt «ja, ja, ja»!

Jeg vet ikke hvorvidt min venninne har hatt en finger med i spillet, men jeg vil jo anta at hun har hvisket sin samboer noen ord i øret. I går skjedde det altså. Jeg ble invitert til Studio 1 på Marienlyst, hvor Anne Lindmo tok i mot meg og fikk meg til å føle meg som en superstar. Et par dager i forveien hadde jeg fått vite at den andre gjesten, som skulle inn sammen med meg, var selveste finansministeren – Siv Jensen. Jeg skal innrømme at jeg ble litt paff da jeg først hørte det. Så tenkte jeg; okey, vi er grunnleggende uenige om mye. Da blir det sikkert en interessant samtale!

Resultatet ser du på NRK 1 kl. 21.25 i kveld.

IMG_8221

TUNGVEKTER: Norsk etymologisk ordbok er årets tyngste bok på 2,5 kilo, fordelt på 1920 sider. Shoppingfri blir en lettvekter i forhold, med 274 gram og 176 sider.

Som om ikke det var nok: Etter innspillingen møtte jeg tilfeldigvis en familie, som hadde vært publikum under talkshowet.

– Du gjorde en kjempejobb, sa faren til meg.

– Tusen takk, det var veldig hyggelig å høre, svarte jeg.

– Og jeg vant en bok, la han til, og viste meg den enorme ordboken til Brageprisvinner Yann de Caprona, som også var gjest hos «Lindmo» i går.

– Åh, da var du heldig! Den ønsker jeg meg faktisk til jul, svarte jeg tilbake.

– Da synes jeg du skal få denne! utbasunerte han plutselig og rakte meg boken.

– Nei, nei, nei. Det går jo ikke. Det er jo din, du har jo vunnet den, sa jeg for å stagge den gavmilde familiefaren.

– Nei, jeg insisiterer! Du skal få den, du som har kjøpestopp og alting.

Og slik endte det altså opp med at jeg fikk årets første julegave i går, av trioen Terje, Oddny og Jeanette. Sistnevnte hadde i tillegg blitt trukket ut som vinner av boken «Shoppingfri», så dermed var alle happy.

Hva som er moralen i denne lange historien? Våg å drømme! Definer hva du ønsker deg. Hvis du i tillegg tør å fortelle menneskene du møter på din vei om drømmene og ønskene dine, øker mulighetene for at de faktisk går i oppfyllelse…

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *