Sokk shop? Eller et lite mirakel?!

Screen Shot 2013-09-01 at 6.45.28 PMHva er definisjonen på flaks? Sammentreff? Tilfeldigheter? Mirakler? Denne uken opplevde jeg det. Kall det gjerne et sammentreff. Jeg liker å tenke på det som et lite hverdagsmirakel.

Jeg hadde en fullstappet dag, med avtaler fra morgen til kveld. Første stopp var et prosjektmøte, deretter skulle jeg møte en journalist fra VGs minMote, etterfulgt av nok et møte, deretter en boklansering, før jeg på kvelden hadde en avtale om å trene. Jeg innså at jeg ikke kom til å rekke hjemom før treningen, derfor pakket jeg likesågodt med meg treningstøyet i ryggsekken da jeg dro hjemmefra om morgenen.

På vei til t-banen kom jeg på at noe manglet. Jeg hadde glemt å ta med sokker! I det store og det hele er sokker ganske uvesentlig, men å jumpe barbeint rundt i joggesko er aldri optimalt. Hadde jeg hatt tid, ville jeg ha gått hjem igjen og hentet et par. Det hadde jeg ikke.

«Mon tro om dette kvalifiserer til å søke om dispensasjon fra shoppeforbudet?», tenkte jeg i et lite nanosekund. Jeg slo fra meg tanken omtrent like fort. Det fikk være grenser. Jeg fikk heller klare meg uten et par sokker på treningen, for en gangs skyld. Tankene ga likevel ikke helt slipp. Da jeg gikk inn på t-banen mot Nationaltheateret gnagde jeg videre på den essensielle mangelen. «Jeg skulle virkelig ønske at jeg kunne ha fått tak i et par sokker på en eller annen måte…»

Og hva skjer? Da jeg et par timer senere møter VG-journalist Olav Brekke Mathisen, viser det seg at han har tatt med en presang (!) til meg.

– Jeg tenkte du skulle få en liten gave, siden du ikke har hatt muligheten til å shoppe noe til deg selv på veldig lenge, sa han.

Hva det var i pakken? Jo, en trepack med sokker! Nesten for utrolig til å være sant! Jeg ble så overlykkelig at jeg måtte dra frem joggeskoene fra ryggsekken, for å vise ham at jeg hadde pakket treningstøy, men glemt sokker.

Noe som er minst like merkelig, er at jeg selv ga bort et par sokker til den amerikanske forfatteren Judith Levine. Mitt møte med henne kan du lese mer om i Shoppingfri

Og intervjuet med VG? Det finner du på minMote i dag:
«Ex-shopaholic» med bok om shoppestopp
http://minmote.no/2013/09/ex-shopaholic-med-bok-om-shoppestopp/

 

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *