Shop not & be happy!

barekraftigelivDet finnes små enklaver av entusiaster spredd over hele landet. En gjeng i Bergen, som kaller seg Bærekraftige liv på Landås, er spesielt ivrige. På sin nettside skriver de: “Bak denne ubeskjedne tittelen skjuler det seg et mikroprosjekt med makrotanker. Vi har tro på at det finnes løsninger i et lokalsamfunn, som kan hjelpe oss på veien mot en mer bærekraftig hverdag. I Bærekraftige liv ønsker vi å løfte hverandre ut av handlingslammelsen og inspirere hverandre til lavere forbruk, naturvennlige handlinger, solidaritet i klimautfordrigen og gode fellesskapsløsninger.” 

Et av mange konkrete prosjekter som har oppstått i regi av Bærekraftige liv på Landås, er Sirkle. Det er en digital utgave av oppslagstavlen på nærbutikken. Et sted der du kan selge, bytte, låne, leie og tilby dine tjenester til mennesker i nærmiljøet. Tenk så fantastisk hvis tilsvarende oppslagstavler kunne ha blitt slått opp over hele landet!

Nylig lanserte Bærekraftige liv på Landås et nytt digitalt prosjekt, som kaller seg Framsted. Nettstedet er etablert i samarbeid med Omstilling Sagene i Oslo, og et gryende nettverk av nabolag som vil gjøre en forskjell. På sin nettside skriver de: “Sammen ønsker vi å mobilisere til at flere lokalsamfunn begynner å jobbe for livskvalitet og bærekraft. Målet er etterhvert å få opp et nasjonalt nettverk av slike lokalsamfunn.”

Nylig ble jeg spurt om jeg vil skrive et lite blogginnlegg om mitt kjøpefri år, og det påfølgende bokprosjektet, for Framsted. Det ville jeg selvsagt, og denne uken ble innlegget publisert. Du kan lese innlegget her: Shop not & be happy!

 

 

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *