Vekten av et lettere liv

Et lettere liv. Det har vært den røde tråden i mitt liv de siste årene. Det begynte i 2009, da jeg bestemte meg for å si opp min faste jobben ved Bergens Tidendes Oslo-kontor for å bli frilanser.

Min drøm var å fylle dagene mine med inspirasjon og glede, og ikke bare leve for å jobbe. Det var et skummelt skritt å ta, og det var ikke enkelt. Men det er trolig det klokeste valget jeg har tatt i løpet av min karriere.

Å oppleve gleden av å stake ut min egen kurs ga meg troen på at jeg har det best når jeg lytter til magefølelsen. Jeg trenger ikke å velge det trygge og forutsigbare, følge strømmen og gjøre som alle andre, for å få et godt liv. Tvert i mot.

Prosjekt Stop Shop 2012 styrket min overbevisning om at «less is more». Å oppleve et par år med minimalt påfyll var utrolig befriende. Selv om jeg ikke lenger praktiserer full kjøpestopp, har jeg endret adferd for godt. Jeg er ikke lenger en «forbruker», men praktiserer i stedet «mindful investments», hvis det er noe som heter det. Jeg skriver ønskeliste, kjøper helst brukt (både til meg selv og barna) og investerer i kvalitet, når det er nødvendig.

FAKSMIILE: Dagsavisen.no 22. juni 2017.

Etter at jeg skrev boken Shoppingfri i 2013 har jeg fått stadig nye muligheter til å jobbe med de temaene som virkelig interesserer meg. Det handler om sosialt entreprenørskap, miljø, frihet, glede og livsstil.

For noen år siden begynte jeg å utforske enda en ny «livsstil». Jeg kuttet ut alkoholen og ble overrasket over hvilke effekter det hadde – ikke minst i forhold til mine sosiale relasjoner. Det har resultert i en ny bok, Alkoholfri, som gis ut på Pax forlag i august.

Og veldig snart kommer jeg med enda en bok. Det er Spis deg fri, som jeg gir ut på forlaget mitt, Skriptor, i august 2017. Denne gangen har jeg ikke skrevet boken, men jeg har kjøpt rettighetene til boken Bright Line Eating, som skrevet av Dr. Susan Peirce Thompson. Boken ble gitt ut av Hay House i USA i mars i år, hvor den gikk rett inn på New York Times Best Seller List.

Klikk her for å lese mer om boken og laste ned forordet jeg har skrevet (gratis)!

PRELANSERING: Søndag 18. juni var det sniklansering for Spis deg fri på Villa Malla. Boken vil være tilgjengelig i bokhandelen i august 2017.

Programmet Bright Line Eating er kort fortalt et kostholdsprogram, som baserer seg på fire enkle regler: Kutt ut sukker. Kutt ut mel. Spis tre måltider om dagen. Og spis kun én spesifikk porsjon til hvert måltid. Ved hjelp av denne metoden gikk jeg ned all min overvekt, og fikk mye mer energi.

Jeg opplever i dag større frihet, både fysisk, mentalt, åndelig og kreativt, enn noen gang før. Det høres kanskje ufattelig ut at endrede matvaner kan endre en person på så mange plan, men det er faktisk sant.

Når jeg nå ser tilbake på disse årene, legger jeg merke til et fargerikt lappeteppe av kuriøse prosjekter, som mange velger å stemple som sære, ekstreme eller uforståelige. Det er greit. Det er ikke lett å forstå noe man selv ikke har opplevd.

Jeg vet bare at det som trigger meg, ofte er verdt å sjekke ut nærmere. Det var sånn jeg startet med kjøpestopp. Fra total avvisning til en gryende nysgjerrighet. Samme utgangspunkt hadde jeg for å utforske en alkoholfri tilværelse. Min interesse for nye kostholds- og livsstilsvaner var ikke bare basert på nysgjerrighet, men først og fremst desperasjon. Gjennom hele mitt liv hadde jeg nemlig lett etter en løsning som kunne gi meg frihet fra belastningen som en tung kropp fører med seg.

Selv om mange ting tilsynelatende har endret seg de siste årene, har en ting forblitt konstant: Jeg liker å dele. Siden jeg startet som frilanser i 2009, har jeg delt mine beste frilanstips på bloggen irinalee.no. Det kommer jeg til å fortsette med. Siden 2012 har jeg blogget jevnlig om det gode liv uten shopping, både på www.shoppingfri.no, på Facebook og gjennom dette nyhetsbrevet. Det kommer jeg også til å fortsette med.

KOMMER SNART: Boken Alkoholfri lanseres nærmest samtidig med Spis deg fri – i august 2017.

Alkoholfri har allerede fått omtale i ulike medier, både TV2, VG og Dagsavisen, mens Spis deg fri forhåpentligvis vekker interesse hos flere når boken lanseres i august 2017.

Hvis du vil vite mer, så sjekk www.spisdegfri.no eller FB-siden Spis deg fri og forlagssiden Skriptor.

Ettersom mitt lille forlag bare består av meg, uten en markedsavdeling, informasjonssjef eller annet promo-apparat, blir jeg veldig glad hvis du vil hjelpe meg å spre budskapet.

Det kan du gjøre ved å følge meg, like eller dele et innlegg jeg har skrevet på Facebook (fb.com/irinalee), Instagram (@leeirina) eller Twitter (@irinalee) – eller tipse noen du kjenner om dette blogginnlegget.

Husk at gode nyheter er skapt for å deles.

Nyt sommeren!
Beste hilsen Irina

ps. Har du lyst på mer inspirasjon en gang i blant, så klikk på knappen nedenfor. Da får du Shoppingfris nyhetsbrev rett i innboksen, én gang i måneden.
JA, TAKK! Jeg vil bli inspirert

Obs! Du må bekrefte din epostadresse etter at du har meldt deg på. Hvis du ikke har mottatt ditt første nyhetsbrev innen få minutter etter at du har bekreftet adressen, så sjekk spam-filteret eller promotionsmappen i Gmail.

Facebook Comments

One thought on “Vekten av et lettere liv

  1. Tror du har mye rett i det du gjorde da du ble frilancer. Det koster litt å ta omveltningen, men etterhvert kommer det flere gledelige resultat enn det de fleste tror på forhånd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *