Høstens fineste ønskeliste

OKT15_Ønskeliste1Da jeg innførte kjøpestopp i januar 2012, startet jeg ganske raskt med å skrive ønskelister. Jentene mine, som dengang var 3 og 5 år gamle, fikk også hver sin ønskeliste klistret opp på kjøleskapdøren.

Selv om vi ikke lenger praktiserer kjøpestopp 100 prosent her i huset, har vi fortsatt hver vår ønskeliste, som oppdateres hver gang det dukker opp nye ønsker og behov.

Etter sommerferien i år valgte vi å prøve en ny vri. I tillegg til hver vår liste med ting, lagde vi en felles ønskeliste for opplevelser. OKT15_Ønskeliste2Jentene mine, som nå er blitt 6 og 8 år gamle, hadde sine ønsker klare umiddelbart:

Det 6-åringen ønsket seg aller mest var en tur til Risenga – svømmehallen i Asker, som er et paradis for badeglade i alle aldre – og en tur på kino.

8-åringen drømte om en tur til Tusenfryd, og om å gå tur i skogen.

Mitt ønske var å dra på telltur sammen. Det har vi gjort flere ganger de siste tre årene, og det er en stor opplevelse hver gang. Å tenne bål i skogen. Høre på lyden av natur. Pusse tennene mens vi ser på stjernene. Fylle flasken med vann fra elven. Våkne med dugg på teltduken og dis til frokost. Magisk.

WP_20151002_13_32_41_ProDen første helgen etter skolestart fikk vi oppfylt ønsket om telttur. I løpet av august og september har vi også tatt flere turer på Risenga og på kino. Og sist uke, i høstferien, fikk vi oppfylt både ønsket om tur til Tusenfryd og tur i skogen.

Det er lite som topper opplevelsen av å være sammen med kidsa i skogen. Lete etter grener, som kan være store nok til pinnebrød og pølser. Høre den yngste si «oops» i det hun plumper uti vannet. De frydefulle hvinene når måkene flokker seg rundt oss i det vi lokker dem til oss med pannekakene som ble svidd på primusen.

Det beste av alt? Høsten har så vidt begynt. Denne uken skal vi drømme og tenke og snakke, og fylle på listen med flere ønskeekspedisjoner. Enten det er til den lokale kinoen eller til Sognsvann. Hverdagen kan være et eventyr.

Hva drømmer du om å oppleve denne høsten?

OKT15_Ønskeliste3_Skogstur

Facebook Comments

2 thoughts on “Høstens fineste ønskeliste

  1. Det hørtes utrolig koselig ut. Jeg håper å få til en tur på hytta denne høsten. Ettersom sommerferien var så travel. Og vi har mye som burde vært fiksa der 🙂
    Også skal jeg en tur til London på “Harry Potter tur” noe jeg har hat lyst til lenge. Tar med meg kusina mi på 14 år også skal vi i Harry Potter studio + comic con 🙂 Så det blir en skikkelig drømmetur..

    • Det høres ut som en høst proppfull av eventyr. Og er det ikke fantastisk å planlegge Londonreise uten at det kun er shopping, shopping, shopping som står på planen?! Kos dere masse og nyt høsten!
      Beste hilsen Irina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *