Armer = strikkepinner

MAR14_ArmstrikkTo år uten shopping har ledet meg inn i mange håndarbeidsprosjekter jeg aldri ville ha vurdert tidligere. Jeg er blitt en racer på å hekle luer og finner med glede frem den gamle stoppesoppen (!), som jeg har arvet etter mormor, når jeg skal stoppe sokker. Den siste uken har jeg tatt det hele enda et skritt lenger og strikket dette überküle skjerfet!

I løpet av det siste halve året har jeg kjent jeg på et gryende ønske om å kunne kjøpe garn og kanskje noen strikkepinner. Mitt høyeste ønske er å klare å strikke en hel genser, og jeg vurderer å debutere med en Dorthe Skappel-genser – to år etter at alle landets tenåringsjenter kastet seg på trenden.

Det ble likevel ikke en genser som ble mitt første DIY (do it yourself – gjør det selv)-prosjekt da jeg endelig kunne kjøpe garn igjen. I stedet har jeg tatt i brukt armene (!) for å realisere strikkedrømmen. Det vil si: armene mine har fungert som strikkepinner! Det høres helt vilt ut, men et søk på «arm knitting» på Google bekrefter at dette er stort ute i bloggosfæren.

MAR14_Armstrikk2

Jeg fulgte denne oppskriften til Handimania, og det var forbausende enkelt å gjennomføre. Det tok riktignok litt lenger tid enn de 30 minuttene som oppskriften opererer med, men jeg brukte nok ikke mer enn en knapp time fra begynnelse til slutt. (Jeg forsøkte også å ta noen selfies mens jeg holdt på, men det viste seg umulig å ta bilde av meg selv mens armene var hektet sammen av metervis med garn, haha…)

Til dette skjerfet har jeg brukt fire nøster av merket Drops Polaris i 100 prosent ull. På lappen står det at garnet i er “Yarn Group F”, 100 gram = 36 meter. Jeg brukte også dobbel tråd (slik det fremgår av oppskriften), og garnet forsvant på et blunk.

MAR14_Armstrikk1

Så selv om solen skinner og våren er kommet for fullt, pakker jeg meg nå inn i skjerfet mitt og smiler. For småkjølige dager er det deilig å bare det store skjerfet liggende løst over skuldrene. For kaldere dager lager jeg en dobbel løkke. Da blir det tjukt og godt og pakker inn hele halsen og halve overkroppen. Det kan sikkert fungere fint som sitteunderlag på svabergene om sommeren eller ute på balkongkrakken…

Har du lyst til å lage noe fint i helgen? Prøv armstrikking! Morsomt, kreativt, og gjort på et blunk. Og send meg gjerne et bilde av resultatet hvis du blir inspirert til å prøve…

Facebook Comments

One thought on “Armer = strikkepinner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *