Still deg i kø på biblioteket!

Screen Shot 2013-09-03 at 11.02.35 AM«Hvordan har du tenkt å få folk til å kjøpe en bok som handler om kjøpestopp?» Det er det første spørsmålet jeg besvarer i forordet til boken «Shoppingfri». For tro meg, det er mange som synes det er et stort paradoks at jeg promoterer en bok som nettopp tar for seg kjøpestopp. Joda, jeg ser ironien, og mitt standardsvar har hittil vært: «Du trenger ikke kjøpe noe som helst. Gå på biblitoket og lån boken der!»

Det ser ut til at mange har fulgt den oppfordringen, for nå er nemlig boken utlånt mange steder, i hvert fall i Oslo, Akershus og Bergen. Derfor må jeg nå endre mitt generelle råd. Heretter får jeg heller svare: «Still deg i kø på biblioteket og sett deg opp på venteliste.»

Et annet alternativ er å ønske seg boken til jul. Som noen har fått med seg, er jeg en stor tilhenger av ønskelister. Dette skriver jeg også mye om i boken, og ønskelister har vært et av mine viktigste hjelpemidler for å leve shoppingfritt. Det jeg virkelig har har hatt lyst på, har jeg satt opp på en liste – og de aller fleste ønsker har på mirakuløse vis blitt oppfylt. Så hvis du virkelig ønsker å lese denne  boken, kan du sette den opp på en ønskeliste. Jeg er ganske sikker på at du før eller siden vil få ønsket ditt oppfylt…

Og hvis du ikke klarer å vente eller er overbevist om at du trenger denne boken her og nå, så kan jeg bare henvise til det forlaget sier: «La dette blir årets siste kjøp.»

Årets siste kjøp

 

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *