Gaven som varer evig

Her forleden fikk jeg en gave i posten. Det var en bok! Og ikke en hvilken som helst bok…

Avsenderen var en kul dame jeg møtte – helt tilfeldig – da våre døtre begynte på samme fritidsaktivitet for noen uker siden. Det viste seg at hun abonnerer på mitt nyhetsbrev. Gjett om jeg ble glad.

For første gang møtte jeg en ekte «abonnent», som jeg ikke kjenner fra før. (Det er tross alt bare et par måneder siden jeg sendte ut mitt aller første nyhetsbrev, så det å treffe noen som faktisk leser og responderer på det jeg sender ut på det store internettet, var en spesiell opplevelse.)

SELFIE: Vi ble så glade da vi fant ut at vi begge kjente Ida, så da måtte vi sende henne denne selfien fra vårt første møte.

Uansett… Det ble snart klart at 8 år gamle døtre og nyhetsbrev ikke var det eneste vi hadde til felles. Oslo er jo en liten by, og vi hadde også flere felles kjente. Etter å ha skravlet i 8 1/2 minutt viste deg seg at våre interesser og tanker om verdier, valg og kosthold også var svært sammenfallende.

Og som om ikke det skulle være nok: Damen er selv forfatter, akkurat som meg, og har gitt ut flere bøker! Da hun begynte å fortelle om noe av det hun hadde skrevet om, holdt jeg på å trille ned trappen vi satt i: Ikke bare har hun prøvd kjøpestopp. Hun har skrevet om det også!!

Ja, jeg kunne ha ramset opp enda flere utrolige sammentreff, men jeg stopper der. For å gjøre en lang historie om vårt første møte: Å treffe Birgitte Lange var et stort lyspunkt denne mørke vinterdagen, en tirsdag i januar.

Og slik endte jeg altså opp med å få en fantastisk gave i posten her forleden. Birgitte har nemlig sendt meg en nyutgivelse av en fin, liten bok hun har skrevet – «Rikere hverdag. Glede her og nå». Den ble utgitt første gang på Cappelen Damm i 2010, men er blitt gitt ut på nytt nå i år.

For en bok! Sidene fylt av latter og lek, praktiske tips og gode opplevelser. Kjøpestopp er et av disse tipsene, hvordan lage god mat på et begrenset budsjett er et annet. Her finnes også mat for ettertanke. Jeg leser tanker jeg har tenkt selv. Og mange som aldri har streifet meg. Jeg smiler av det hun skriver om helter og forbilder, og om verdien av på kysse, klemme og kaste.

Birgittes hensikt er å inspirere meg (og alle andre!) til å gripe livet og alle de mulighetene som hver eneste dag byr på. Det trenger ikke å koste penger. Det trenger ikke å ta lang tid.

Jeg trenger faktisk ingen ting for å få et rikere liv!

BOKBYTTE: Her er noen av bøkene som byttet eier denne kvelden.

Et annet av mine favorittips er også med i boken, nemlig å invitere til byttekveld. Her forleden ble jeg faktisk invitert til bokbyttekveld hos min gode venninne Anette. Hun og jeg er del av samme jentegjeng fra videregående, som har holdt kontakt i mer enn 20 år treffes til middag hjemme hos hverandre en gang i måneden. Denne gangen hadde Anette tatt initiativet til at vi alle skulle ta med tre bøker, for å bytte med hverandre.

Så enkelt, og så genialt. Jeg vinket farvel til noen gamle favoritter, som de siste årene bare har samlet støv i bokhyllen. Samtidig fikk jeg påfyll av gode bøker, som mine beste venninner anbefaler. Kan det bli bedre?

Spørsmålet blir om jeg noen gang kommer til å bytte fra meg Birgittes bok. Jeg tviler. For meg er dette en gave som varer evig. Dette er nemlig ikke en vanlig bok, som jeg kan lese fra perm til perm, og bli ferdig med. Tvert i mot. Som hun skriver i forordet:

«Ta den frem når du kjeder deg, er lei deg, føler deg alene, skal ha gjester, er sulten, det er lenge til lønning eller vennen dine føles langt borte. Let etter det som treffer deg akkurat der og da. Kanskje er det en liten ting du kan gjøre som løfter hverdagen akkurat tilstrekkelig til at du får igjen troen på at du har en god uke eller en god dag foran deg.»

I dag sender jeg en takknemlig tanke til Birgitte. Jeg gleder meg allerede til neste tirsdag, når vi skal skravle sammen den lille timen, mens 8-åringene våre løper rundt…

Nå lurer jeg på: Hva er ditt beste tips for å få et «rikere liv»? Jeg vil gjerne høre fra deg. Send meg en mail eller legg igjen en kommentar nedenfor.

Og hvis du har lyst til å lese Birgittes bok, finnes den på biblioteket. Jeg har sjekket. Men skynd deg, for snart er den utlånt…

Vi sees!
Beste hilsen Irina

ps. Har du lyst på mer inspirasjon direkte i innboksen, så klikk på knappen nedenfor. Da sender jeg deg mitt nyhetsbrev en gang i uken.
JA, TAKK! Jeg vil bli inspirert

Obs! Du må bekrefte din epostadresse etter at du har meldt deg på. Hvis du ikke har mottatt ditt første nyhetsbrev innen få minutter etter at du har bekreftet adressen, så sjekk spam-filteret eller promotionsmappen i Gmail.

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *