På plass i Beathes bokhylle

Screen Shot 2013-09-15 at 9.38.58 AMBokbloggen Beathes bokhylle har lest og anmeldt Shoppingfri denne helgen. I likhet med tilbakemeldinger jeg har fått fra mange andre, antok Beathe at denne boken ikke var noe for henne. For som hun skriver: «Det er mange år siden jeg kunne kalle meg en storshopper av dimensjoner så sånn sett var ikke denne boken noen “must” for meg i så måte.»

Noe må likevel ha skjedd underveis, mens hun leser. Hun skriver: «Det er jo nesten litt pinlig å si det men det var en del å kjenne seg igjen her, for jeg har i likhet med andre shoppet en haug med ting som jeg overhodet ikke hadde behov for og ofte bare fordi jeg hadde lyst på det der og da. Det har blitt mange impulskjøp opp gjennom årene og ofte har det vært kjøp jeg har angret på i ettertid.»

Det å betrakte meg selv på nytt er noe jeg har tenkt mye i forbindelse med min selvpålagte kjøpestopp – og i arbeidet med denne boken. Tidligere har jeg ikke sett på meg selv som noen storshopper. Men etter å ha tatt en grundig titt på egne innkjøp over tid, innså jeg at alt for mye ble hamstrer inn ubevisst. Derfor blir jeg utrolig glad når andre kjenner seg igjen i det jeg selv oppdaget underveis.

Beathe konkluderer med at Shoppingfri er en lettlest bok, som ga henne mange tips underveis. Hun skriver: «Dette er en bok alle burde lese, ikke minst med tanke på miljøet rundt oss og hva de store søppelhaugene vi produserer hver eneste dag gjør med kloden vår. Jeg må beundre de som klarer å gjennomføre et slikt prosjekt som Irina og venninnene hennes gjorde, jeg har ikke tenkt til å gå så drastisk til verks, men jeg har blitt inspirert til å gjøre noen endringer.»

Les hele hennes anmeldelse her.

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *