Et cover blir til

Innpakning er viktig, også når det gjelder bøker. Omslaget skal gi leseren det første hintet om hva dette handler om. Da spiller tittel, layout og farger en stor rolle.

Arbeidet med coveret til Shoppingfri foregikk over et par uker i midten av juni. Da hadde jeg allerede i lang tid grublet og drodlet over hvilke elementer jeg synes burde være med på omslaget. Av en eller annen grunn hadde jeg sett for meg et slags stempeltrykk, noe à la dette:

PAID

Selv har jeg ingen grafisk utdannelse, men jeg liker å leke meg i PhotoShop og lagde  denne skissen en kveld jeg kjedet meg:

Shoppingfri_forslag

 

Jeg sendte disse skissene og et par andre ideer over til min redaktør Andreas Østby i Pax, som hadde hentet inn designer Erlend Askhov for å designe omslaget. I løpet av de neste dagene kom Askhov med en rekke ulike utkast til mulige cover. Her er noen av dem:

omslag2

 

omslag3

omslag4

omslag5

Jeg likte ideen med “price tagen”, samtidig var jeg opptatt av at omslaget ikke måtte bli for estetisk og eksklusivt. En dus blåfarge representerer i mine øyne en form for luksus, som gir meg assosiasjoner til de lekre og karakterisitke smykkeinnpakningene fra den verdenskjente smykkeforretning Tiffany & Co. Den typen forbruk jeg skriver om i boken, handler mer om massekonsumpsjon. En litt mer “salgsaktig” farge representerer derfor innholdet bedre.

Det endelige omslaget blir seende slik ut:

omslag7

Jeg er superfornøyd, og er spent på mottakelsen. Hva synes du om coveret? Har vi valgt det rette?

Facebook Comments

2 thoughts on “Et cover blir til

    • Takk, Signe!
      Og hvis du er på disse kanter, håper jeg du blir med på lanseringen 20. august på Lorry!
      Klem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *