Tenk smått i det nye året

Foto: Jannik Abel

Det er blitt mandag. Den første dagen i en ny uke. Den andre dagen i 2017. Den siste dagen av skoleferien. Etter deilige dager med mye av alt det gode er jeg klar for hverdag igjen. Nå er jeg klar for å tenke smått.

«Hæ?! Tenke smått? Er det ikke alltid snakk om at vi skal tenke stort?» lurer du kanskje. Jo, jeg er en stor fan av visjoner, drømmer og hårete mål. Poenget er:

Jeg kommer meg ikke av flekken hvis jeg bare tenker stort.

For å komme meg nærmere det store målet, må jeg være i stand til å dele opp veien i bittesmå, overkommelige biter. Baby steps, som amerikanerne kaller det. En dag ad gangen, som det heter i 12-trinnsprogrammet (som jeg skrev om i denne bloggposten før jul). Eller som svaret på spørsmålet om du kan spise en elefant. Svaret er «Ja». Det gjelder bare å dele den opp i små nok biter.

Poenget er: Ingen av oss kan gjøre alt på en gang! Jeg kjenner hvordan jeg kan bli helt handlingslammet bare ved tanken på alt som må gjøres. Da tyr jeg til det eldste trikset i boken og finner frem penn og papir. Setter opp en liste over alt som må gjøres. I helt tilfeldig rekkefølge. Og velger meg ut en oppgave på listen som frister.

Jeg er fan av å velge minste motstands vei. For meg er nemlig det vanskeligste å komme i gang. Derfor velger jeg meg gjerne ut det punktet på to do-listen som frister meg mest, eller som jeg tror at jeg kommer til å bruke kortest tid på å fullføre.

Min erfaring er nemlig at så snart jeg har startet, er det lettere å fortsette.

 mitt tips til deg på denne mandagen er: Tenk smått! Hvilken bitteliten oppgave kan du ta ansvar for i dag, som bringer deg litt nærmere det store målet ditt?

(Hvis du lurer på hvilke rutiner jeg har for å sette meg store, hårete mål, kan du lese denne om Årets viktigste møte…)

Og du – hvis du melder deg på mitt nyhetsbrev, så sender jeg deg en dose inspirasjon rett i innboksen, en gang i uken.

JA, TAKK! Jeg vil bli inspirert

Med dette ønsker jeg deg en morsom mandag, en utfordrende uke og en jublende januar!
Beste hilsen Irina 

ps. Jeg vil gjerne høre fra deg! Er du som meg, som liker å lage gjøremålslister? Eller hvilke rutiner har du for å stake ut en kurs gjennom dagen, uken og året? Jeg er nysgjerrig! Send meg gjerne en mail på irina@irinalee.no eller legg igjen en kommentar nedenfor. 

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *