Rester etter fjorårets gaver

I fjor fikk jeg strikkedilla og lagde flere skappelgensere til meg selv og jentene mine. Det ble fantastisk fine gaver, og genserne er fortsatt flittig i bruk (i hvert fall nå, som er det blitt så kaldt).

Men – på slutten av året satt jeg igjen med et seWP_20151202_12_21_51_Proriøst garnlager, som jeg ikke visste hva jeg kunne bruke til.

Å strikke en flerfarget skappelgenser kunne vært en løsning, men jeg var usikker på om jeg hadde nok garn til en hel genser. Løsningen ble derfor å strikke et skjerf! Det ble påbegynt i våres. Da den varme årstiden nærmet seg ble strikkeprosjektet lagt langt inn i skapet. Nå i høst fant jeg frem strikketøyet igjen, og fortsatte på skjerfprosjektet.

En ting var selve strikkingen. Det tar jo den tiden det tar. En annen ting er å gjøre den siste finishen – når du egentlig føler at du er ferdig, men det fortsatt gjenstår en del arbeid. Med så mange farger, og dobbel tråd i tillegg, var det en haug av løse tråder som måtte festes til slutt. Jeg skal innrømme at det krevde mer enn en liten dose viljestyrke.

WP_20151202_12_20_06_Pro
Men i går ble jeg endelig ferdig! Her er resultatet:

Ja, jeg er veldig fornøyd! Det er vel neppe lov å kalle det et skappelskjerf. Så da døper jeg det Irinaskjerfet© i stedet.

Oppskriften er enkel. Finn frem alt restegarn du har i skapet, gjerne ull. Strikk. Strikk. Og strikk. Fell av og fest alle løse tråder.

Voila! Nytt skjerf til jul.

ps. Har du lyst til å lage et skjerf, men har dårlig tid, mangler strikkepinner og vil se resultater fort? Da kan jeg anbefale dette skjerfet, der du bruker armene som strikkepinner

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *