Miljøbevisste dameblader?

Screen Shot 2014-09-25 at 11.02.43 PMI går ble jeg invitert i radiostudioet til «Kulturhuset» på P2, for å debattere om damebladene har et ansvar for å inspirere til miljøvennlig livsstil. Bakgrunnen for debatten var et innlegg av forfatter og journalist Marta Breen i Dagsavisen 12. september 2014, «Ti råd til damebladene».

Breen skriver blant annet: «Det siste tiåret er bladene blitt – om mulig – enda mer utseendefokuserte. Bladene lener seg på egne markedsundersøkelser, som viser at kvinner ikke ønsker seg utfordrende journalistikk i damebladform. Ifølge disse undersøkelsene blir vi visst slitne av å lese om så mye annet enn mote etter arbeidstid.

Selv tror jeg at markedsanalytikerne ikke følger med i timen. Norske kvinner er høyere utdanna enn noen gang, og de fyller opp benkeradene i kulturhus, bokbad og teatre rundt om i landet. At leserne skulle la seg skremme av en litt mer balansert stoffsammensetning, tror jeg ingenting på.»

Jeg er helt enig med Breen. Jeg tror norske damebladlesere er klare for mer intelligent påfyll enn det disse bladredaktørene legger opp til.

Temperaturen oversteg aldri koseprat under gårsdagens radiodebatt. Ingen dameblader ønsket nemlig å stille til debatt. Dermed ble det Jenny Skavlan, undertegnede og Min Mote-leder Sonia Huanca Vold i VG som snakket om fenomenet. Og vi var egentlig hjertens enige om det meste. Kanskje det bidro til at P2-lytterne ble inspirert til å tenke gjennom sitt eget forbruk – og etterspørre litt mer miljøvennlig mote i fremtiden?

Hele innslaget hører du her:
http://radio.nrk.no/serie/kulturhuset-hovedsending/MKTR15019114/24-09-2014#t=46s

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *