Kjøpestopp i damebladene

NOV13_Cover Tara Frisk og Alt for damene

Novemberutgavene skriver om kjøpestopp.

Denne høsten har jeg kringkastet mitt budskap om kjøpestopp til stadig nye grupper. De siste ukene har jeg besøkt en rekke folkehøgskoler og forelest om prosjektet mitt, blant annet Elverum, Ringsaker og Toten folkehøgskole. I disse dager når jeg ut til et litt annet publikum, i forbindelse med at novemberutgavene av både Alt for damene og Tara Frisk har intervjuet meg om «Shoppingfri».

Ettersom jeg fortsatt har kjøpestopp, kan jeg ikke kjøpe disse bladene. Men en av fordelen med å være intervjuet, er at redaksjonene sender meg bladene i posten. Så nå er jeg igjen oppdatert på det meste som rører seg i damebladenes verden, deriblant artikler som «Mer energi med B12», «Alt om kosthold & vekt» og «Kle deg ton i ton». (Hvis jeg skal være helt ærlig kan jeg ikke si at jeg har savnet disse bladene noe særlig under min langvarige kjøpestopp…)

NOV13_Alt for damene_Intervju med Irina

Faksimile av Alt for damene, november 2013.

Jeg er uansett takknmelig for at også damebladene ser verdien av å fortelle sine lesere om gledene knyttet til kjøpestopp. Alt for damene har intervjuet meg i forbindelse med en større reportasje journalist Marit O. Bromark har skrevet om damer som kutter ut ulike former for uvaner. Å tenke på shopping som en uvane synes jeg egentlig er ganske godt oppsummert. For min del var det i hvert fall i stor grad en vane, og noe jeg kunne gjøre uten å tenke på det eller ha et bevisst forhold til. Slik er det gudskjelov ikke lenger nå.

NOV13_Tara Frisk_Fra kjøpestress til indre ro

Faksimile av Tara Frisk, november 2013.

Tara Frisk har valgt en litt annen vinkling. De fokuserer på den indre roen jeg har oppnådd ved å ta en pause fra shoppingen. Som jeg sier i intervjuet med journalist Siri Høstmælingen: «Jeg følte en større ro og ble mindre stresset når jeg hadde fjernet hele shoppingdelen fra livet mitt.» Akkurat den opplevelsen unner jeg alle! Og den kan altså ikke kjøpes for penger. Tvert i mot  var det først når jeg kuttet ut forbruket at jeg kjente roen senke seg…

Mye tyder på disse damebladene har stor gjennomslagskraft. De siste dagene har det nemlig strømmet på med nye medlemmer til Facebookgruppen Stop shop 2013. Dette er blitt et interaktivt forum med over 1230 medlemmer. Her får jeg daglig inspirasjon og påminnelser om hvorfor det er viktig å være en bevisst forbruker. Så dersom du vurderer å kutte ut en uvane, eller bare er på jakt etter mer indre ro, er denne facebookgruppen et godt sted å starte. Velkommen!

 

 

 


 

 

 

Facebook Comments

2 thoughts on “Kjøpestopp i damebladene

  1. Hei, Synøve!
    Takk for hyggelig hilsen. Jeg mener selvsagt ikke at noen må kjøpe noe som helst for å bli shoppingfri. Boken kan lånes på biblioteket! Eller så er det jo mulig å sette den opp på ønskelisten til jul…

    I reglementet for mitt kjøpefrie år har jeg hatt lov til å handle gaver, så jeg kjøper ikke bøker til meg selv, men jeg kan gi det bort til andre. Og hvis du ennå ikke har startet på kjøpestoppen, kan du gjøre som forlaget sier: «La denne boken bli årets siste kjøp!»

    Hilsen Irina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *